Summit Power

  »  

MifaMifade specialist in aluminium extrusieprofielen, produceert compleet afgewerkte precisieproducten in maattoleranties vanaf ± 0,02 mm. Die nauwkeurigheid in aluminium profielen geeft ongekende mogelijkheden. Precisie extrusie van aluminiumprofielen is een perfect alternatief voor verspanen. Door onze precisie extrusie hebben ontwerpers een enorme vormvrijheid, zonder de beperkingen van standaardnormen. Daardoor kunnen zij het optimale product realiseren.

Aluminium profielen worden in veel verschillende industrieën en in veel verschillende producten gebruikt. Mifa focust zich op bedrijven die hoge eisen stellen aan kwaliteit, nauwkeurigheid en vormvrijheid. Elke markt stelt zijn eigen specifieke eisen aan onze extrusieprofielen. In het productieproces is energie, waaronder elektriciteit een belangrijk middel. Een energiemonitoringsysteem is daarbij onontbeerlijk om het verbruik eenvoudig en overzichtelijk in kaart te brengen. Door de vele uitbreidingen en aanpassingen  van de afgelopen jaren voldeed het vorige systeem niet meer aan de wensen.Rogowksi spoelen

Een nieuw systeem diende minimaal de huidige metingen, met conventionele spoelen, te kunnen hergebruiken en centraal benaderbaar te zijn via het netwerk, zodat iedereen die de data nodig heeft deze vanaf zijn werkplek kan benaderen. De keuze viel uiteindelijk op het systeem van de firma Berg, genaamd Efficio. De bijbehorende dataloggers zijn gekoppeld aan het kantoornetwerk. Hierop zijn de oude energiemeters van Mifa aangesloten.

Gezien de geringe inbouwruimte op veel plaatsen was uitbreiding met conventionele stroomspoelen niet mogelijk. Door toepassing van zogeheten Rogowski spoelen was dit mogelijk en is tevens snelle montage gerealiseerd. Deze spoelen en de bijbehorende kWh-meters, worden als “smartkit” geleverd en zijn van het merk Algodue. De installaties van alle componenten is zeer eenvoudig en is in eigen beheer met eigen monteurs en ondersteuning van een aan Mifa gebonden E-installateur uitgevoerd.

Energiemonitoring

Op drie locaties zijn dataloggers kort bij de verdelers geplaatst om de kabelwegen zo kort mogelijk te houden. Omdat alles via het netwerk is gekoppeld, is het alleen nodig om op de betreffende plaatsen een netwerkaansluiting te maken. Het is dus het niet nodig geweest om een heel veel extra bekabeling aan te leggen.

Het energiemanagement- en monitoringsysteem Efficio staat op een server op het netwerk van Mifa geïnstalleerd. Het is een overzichtelijk en logisch opgebouwd softwarepakket met zeer veel mogelijkheden, en basisinstellingen kunnen gemakkelijk met de handleiding worden uitgevoerd. Er zijn daarbij een aantal gebruikers aangemaakt. Elke gebruiker kan zijn eigen rechten toebedeeld krijgen. Het technisch inrichten van het systeem gebeurt door de technische dienst.

Vanuit de administratie is het systeem ingericht, zodat er maandelijks de juiste rapportage automatisch naar de betreffende personen/afdelingen gemaild wordt. Met grafieken kan er een eenvoudig overzicht gemaakt worden, waarin het verbruik over een bepaalde periode zichtbaar is. Dit kan zowel op installatieniveau alsook op hogere niveaus, zoals bijvoorbeeld een verdeler of een trafo.

Het systeem geeft een duidelijk inzicht in het verbruik van Mifa en is daarnaast ook flexibel en heeft uitbreidingsmogelijkheden van eventuele nieuwe metingen.

Wilt u meer informatie? Of heeft u een energievraagstuk waar we met u mee kunnen denken?

Neem contact met ons op via info@summit-power.eu of bel +31(0)85 30 12 099.